31 Ağustos 2013 Cumartesi

SİVİLCE TEDAVİSİ YÖNTEMLERİ


SİVİLCE TEDAVİSİ YÖNTEMLERİ

Hayatının bir döneminde tüm bireylerin özellikle yüz bölgelerinde sivilce problemleri olmuştur. Özellikle ergenliğe girişte hormonların etkisi ile ciltlerde baş göstermeye başlayan sivilce sorunları ergenliğin tüm etkileri bittiği halde bitmeyebilir. Sivilce problemleri özellikle ergenlik sonrası sivilcelerde önemlidir. Beslenme bozuklukları, hormon rahatsızlıkları ya da cilt tipi gibi birçok farklı etkisi olan sivilceler ciltte yoğun olarak gözüküyor ve bir türlü geçmek bilmiyorsa hiç zaman kaybetmeden bir dermatolog ile görüşülmeli ve sivilce tedavisi yöntemleri hakkında bilgi alınmalıdır.

Dermatologların sivilceler hakkında önerisi düzenli cilt temizliği ve losyonlarla yapılan tedavidir. Bu tedavide bireylerden günde en az iki en çok üç kere ciltlerini doktorun önereceği bir temizlik malzemesiyle yıkaması ve arkasından yine doktorun önerdiği bir losyon ile nemlendirmesi istenir. Sivilce tedavisi yöntemleri arasında en çok kullanılan bu yöntem tedavide etkili olmuyorsa ağızdan kullanılan antibiyotikler doktorların ikinci tercihleridir. Sivilceli bölgelerde bulunan bakterileri içerden yok etmeye yarayan bu tedavi birçok insanda uzun süre içerisinde sonuç verir. Daha kısa ve daha etkili olan tedavi ise lazerle yapılan sivilce tedavisidir.
Sorunlu bölgeye lazer uygulanarak yapılan ve yaklaşık yirmi dakikalık seanslardan oluşan lazerli tedavide ışığın dalga boyundan yararlanarak sivilceler yok edilir. Üçüncü seansın sonunda gözle görülmeye başlayan etkiler genellikle dördüncü seansta kendini daha çok belli eder. Sivilce sorunu çok ağır olan bireyler için ise bu seans sayısı yedi ya da sekiz seansa çıkabilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder